IDENT

Ortodontija

INVISALIGN

V naši ponudbi imamo tudi brezžične (“wireless”) ortodontske aparate Invisalign , ki so izdelani s pomočjo digitalnega skena obstoječega stanja in vrhunske sodobne CAD-CAM tehnologije . V primerjavi s klasičnimi ortodontskimi aparati je Invisalign prozoren in zato skoraj povsem neopazen! Ker ga lahko snamemo, je ustna higiena močno olajšana , aparat pa vas ne bo oviral pri hranjenju, saj ga takrat enostavno snamete. Virtualno načrtovanje nam omogoča, da “vidite” svoj rezultat vnaprej , torej še preden se za terapijo sploh odločite. Tako ste vnaprej seznanjeni ne le s točnim stroškom take terapije, temveč tudi s tem, kaj in v kolikšnem času lahko od takšne ortodontske terapije tudi pričakujete!

S pomočjo Invisaligna imate končno lahko nasmeh, kot ste si ga vedno želeli!

Glede na kompleksnost terapije obstajajo razni paketi, ki omogočajo trajen rezultat.

Kako Invisalign terapija poteka?

Po opravjenem pregledu in posvetu, kjer se pogovorimo o vaših željah in pričakovanjih, ocenimo, ali ste primeren kandidat za Invisalign terapijo. Ocenimo tudi, kateri od paketov je najprimernejši za vas.

Nato s pomočjo intraoralnega 3D skenerja vzamemo “virtualni odtis” vaših zob ter vašega medčeljustnega odnosa, naredimo potrebne fotografije začetnega stanja, podatke pa skupaj z navodili za terapijo pošljemo v Align Technology v ZDA. Tam s pomočjo računalniške simulacije na osnovi vaših želja in naših navodil izdelajo virtualni 3D model idealnega stanja vaših zob. Program izračuna potreben pomik posameznih zob za vsako posamezno vmesno fazo. Na osnovi pridobljenih podatkov s pomočjo »CAD-CAM« tehnologije v Aligntech Institutu v Kaliforniji izdelajo individualno serijo prozornih alignerjev oz. oporonic , ki nam jih pošljejo in jih redno nosite v točno določenem zaporedju. Alignerji se tesno prilegajo vašim zobem in na določene zobe pritiskajo v natančno določeni smeri s silo, ki zadostuje za postopen pomik zob v smeri proti vnaprej začrtanemu idealnemu stanju. Vsaka dva tedna aligner zamenjate z novim, ki je malenkost drugačen od prejšnjega, in na ta način se zobje postopoma kontrolirano premikajo v željeni smeri.

Ortodontska terapija s pomočjo Invisalign prozornih opornic je:

  • učinkovita
  • estetska
  • povsem neboleča
  • končni rezultat je znan vnaprej
  • vnaprej znan čas terapije
  • vnaprej znan strošek terapije (plačujete lahko v obrokih!)
  • omogoča virtualno planiranje različnih terapij med seboj
  • s pomočjo aplikacije lahko sami spremljate napredek terapije

S pomočjo Invisalign prozornih opornic lahko do svojega popolnega nasmeha pridete, ne da bi drugi sploh opazili, da nosite ortodontski aparat!

Prednosti in primerjava neopaznih ortodontskih aparatov Invisalign in ClearAligner
Aparati so prozorni in zato skorajda neopazni. Vaši zobje se lahko premikajo, ne da bi to drugi opazili.

Aparati so snemljivi. Za razliko od klasičnega fiksnega ortodontskega aparata lahko tak aparat kadarkoli vzamete iz ust, kar vam močno olajša hranjenje in ustno higieno.

Aparati so udobni. Delujejo brez kovinskih žic in »bracketov«, zato ni ostrih robov, ki bi povzročali draženje in vnetja ustne sluznice.

Obiski pri zobozdravniku so krajši in enostavnejši.

  • predvidljivi, vnaprej planirani rezultati
  • vnaprej znan čas ortodontske terapije

Imate vprašanje?

Nasmeh je nekaj najlepšega, kar lahko nosimo.