KAKO PRAVILNO ŠČETKAMO ZOBE?

Pri ščetkanju zob je pomembno, da uporabljate pravilno tehniko z namenom doseganja učinkovitega čiščenja. Tukaj je nekaj nasvetov za pravilno ščetkanje zob:
1. korak

Uporabite pravo ščetko za zobe: Izberite mehko ali srednje trdo zobno ščetko, ki je primerna za vaša usta in zobe. S tako ščetko dobro očistimo zobe, dlesni pa ne poškodujemo.

2. korak

Uporabite pravo tehniko: Nagnite ščetko pod kotom 45 stopinj proti dlesni. Uporabite kratke, nežne, krožne gibe za čiščenje zobnih površin. Ne pozabite očistiti notranjih površin zob in območij okoli zadnjih zob, ki so težje dostopna. Za osvojitev pravilne tehnike ščetkanja pomaga, če se gledamo v ogledalu medtem, ko ščetkamo zobe. Hkrati pa na tak način zagotovo dosežemo in očistimo tudi zadnje zobe.

3. korak

Čistite jezik: Ne pozabite na čiščenje jezika in odstranite bakterije z jezika in si s tem zagotovite boljši zadah. Uporabite stran ščetke, ki je namenjena čiščenju jezika ali pa uporabite namensko strgalo za jezik.

4. korak

Uporabite ustrezno silo: Ne uporabljajte prevelike sile pri ščetkanju zob, saj lahko poškodujete dlesni in zobe.

5. korak

Ščetkajte vsaj dvakrat na dan: Priporočljivo je, da zobe ščetkate vsaj dvakrat na dan - zjutraj in zvečer.

6. korak

Zamenjajte ščetko zobne ščetke: Zamenjajte ščetko zobne ščetke vsakih 3-4 mesece ali prej, če so ščetine zobne ščetke obrabljene ali če ste bili bolni.

7. korak

Uporabljajte zobno nitko: Z zobno nitko poskrbite za ustrezno čiščenje medzobnih prostorov, ki zobni ščetki niso dostopni. Uporaba zobne nitke je hitra in enostavna.

Če imate težave s ščetkanjem zob ali vprašanja o ustni higieni, se posvetujte s svojim zobozdravnikom.